Wie zorgt er voor haar?

Via een vriendin kwam ik in contact met Jeanette. Mijn hulpvraag was even concreet als alles omvattend. Ik was mezelf volledig kwijt. Na mijn burn-out dacht ik de juiste hulp te hebben gehad. Ik kon er weer tegen aan! Maar niets was minder waar. Oude patronen namen het over, ik was vooral druk met anderen. Wat ik nodig had? Dat had geen prioriteit; ik cijferde mezelf weg. Ik verloor mezelf, twijfelde over alles en bleef over met een negatief gevoel.

Er zat een vrouw tegenover mij die zichzelf in de hectiek van alledag was kwijtgeraakt. Een liefdevolle betrokken redder, ik zie ze zo veel in mijn praktijk. Op de automatische piloot maar door blijven gaan. Druk met anderen en geen gevoel meer voor haar eigen grenzen. Veelal een beroep in de zorg waar ze de kwaliteiten die ze hebben goed kunnen inzetten. Maar wie zorgt er voor haar?

Ik had nog niet helemaal helder waardoor ik er nu bij zat zoals ik me voelde. Jeanette opende mijn ogen: “Jij bent degene die verandering in gang kan zetten, lieve vrouw”. Die woorden voelde ik door mijn hele lijf. En ik wist dat ik op de goede plek zat. Ze gaf me een warm gevoel, waardoor ik me opnieuw durfde over te geven aan een hulpverlener. Wat een fijne vrouw, wat een fijne energie.

We werkten aan het opnieuw vinden van haar grenzen. En zochten antwoorden op vragen zoals: wie ben ik, wat wil ik, wat vind ik eigenlijk leuk? We gingen aan de slag met haar beperkende overtuigingen, de delen van haar die haar continu aanzetten tot niet helpend gedrag. Deze zorgen voor geïnternaliseerde stemmen uit het verleden die we zijn gaan geloven als de waarheid. Ze zetten ons aan tot altijd maar doorgaan.

De hele gezamenlijke reis vond ik fantastisch! Echt goud waard. Moeilijk goed onder woord te brengen, maar ik zal het toch proberen. Lange tijd dacht ik dat een ander mij het geluk kan brengen, maar ik kan dit zelf creëren. Door goede gesprekken en oefeningen werd het helder: ik heb zelf deze regie in handen! Ik kwam in beweging en ben mezelf gaan waarderen.

Ze wilde veranderen en is daar helemaal voor gegaan. Hoge bergen en diepe dalen, maar we deden het samen. De verandering in mindset werd zichtbaar en was zo ontzettend mooi. Zij is de enige die zichzelf gelukkig kan maken, en dat is ze 100% waard.

Er is enorm veel veranderd in mijn leven. Dagelijkse ervaar ik de waarde van wat ik heb mogen leren. We blijven als mensen natuurlijk altijd leren, maar het idee dat Jeanette in mijn leven is en ik altijd op haar terug mag vallen is heel fijn! Als je je herkent in mijn verhaal dan zou ik je zeker aanraden eens kennis te maken met Jeanette. Ze is heel toegankelijk en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Zin in het leven, daar draait het om!

Lieve vrouw, ik ben zo trots op jou en wens je een prachtig liefdevol leven. Blijf je liefde en zorg geven, aan een ander maar op de eerste plaats aan jezelf. Kies voor wat voor jou goed voelt en vaar mee op de golven van het leven. Voorbij angst, twijfel en onzekerheid mag je ontdekken, voelen en ervaren.

Liefs, Jeanette

Voor alle liefdevolle redders
Lieve jij, herken jij je in dit verhaal? Ben jij zo’n liefdevolle helper? Een vrouw die heeft geleerd altijd door te gaan en niet te zeuren. Altijd sta je klaar voor aan ander, maar wie zorgt er voor jou? Je twijfelt of je wel goed genoeg bent en gaat gebukt onder je eigen kritische stem en perfectionisme. Lieve vrouw, je verdient het om te leven. Te genieten en voor jezelf te zorgen. Mogen wij je daarbij helpen?