Haar lichaam fluister niet langer, het schreeuwt (vrouw 26 jaar)

Praktijk_Jijenikopweg_coaching_006

Het is zoals Maan het zingt: ze huilt, maar ze lacht. Onrustig scant ze alles. Ze is hier met een reden. Haar lichaam fluistert niet langer, het schreeuwt. Deze jonge vrouw van 26  kan en wil de signalen niet langer negeren. Angst en paniekklachten beheersen haar leven. Haar basis is instabiel. De grip is weg. Het contact met haar gevoel verdwenen.


Ik voelde van alles tijdens onze 1e sessie. Ik wist op gevoelsniveau: dit is een cruciaal moment. Het begin van échte verandering. Niet alleen maar praten, maar voelen wat er in mij leeft en wat de onrust in mijn lijf mij probeert te vertellen. Patronen doorbreken. Ik had mijn masker op. Mijn bubbel van enthousiasme en een lach van oor tot oor. Maar Jeanette prikte er direct doorheen. Ze zag mij, hoorde mij en gaf mij direct haar onvoorwaardelijke steun.

Narcisme en gezinspatronen
We gaven elkaar het vertrouwen. Gingen gezamenlijk deze reis aan. Pieken en dalen. Verwarring. Waar lag de pijn? Gesprekken, lichaamsgerichte oefeningen en bewustwording van het verleden brachten haar terug naar de kern. We ontdekten welk thema zich als een stuk onkruid om haar basis had gewikkeld. Hoe het zaadje was geplant, het in de loop der jaren wild om zich heen had gegrepen tot het haar overwoekerde, haar basis deed wankelen. Narcisme en ongezonde patronen in de familie, en de scheiding van haar ouders bleken de thema’s waar we aan mochten gaan werken.

Enorme eyeopeners voor mij. Om te zien waar de pijn en onrust vandaan kwam. Waar het was begonnen. Waarom ik ben wie ik ben en doe wat ik doe. Tijdens onze sessies kreeg ik inzichten die ik in jaren therapie nog niet had gekregen. Ze gaf me hoop en ik wist zeker: ik moet dit nu aan gaan.

Gevoel & grenzen
Een luisterend oor, veel knuffelen, muziek, oefeningen in de praktijk en thuis.  Ik zorgde dat ik 24/7 voor haar klaarstond, ook op afstand. Deze jonge vrouw verdiende mijn onvoorwaardelijke steun en bereikbaarheid. Mijn focus lag op het contact herstellen met haar gevoel. Zodat ze echt kon gaan herkennen wat er in haar speelt en hiernaar kan handelen. Beter grenzen aangeven en voor zichzelf zorgen.

Liefdevolle achtbaan
Het was een moeilijke, verwarrende, maar vooral liefdevolle achtbaan. Jeanette leerde mij loslaten wat ik ‘dacht’ te voelen om echt te gaan ‘ervaren’ wat ik voelde. Vertalen wat mijn lichaam wilde vertellen. De verbinding tussen lichaam en geest werd hersteld. De oefeningen en meditaties werkten heel goed voor mij. Praktische handvaten die ik ook thuis kon gebruiken. Het meest waardevol vond ik de oefening waarbij ik mijn grens mocht aangeven. Die bleek ik namelijk helemaal niet te hebben. Ik liet mensen zo dichtbij komen, ten koste van mezelf. Tranen stroomden over mijn wangen. Ik sloeg dicht en durfde niks te zeggen. Jeanette vroeg waarom ik mijn grens niet had aangegeven. ‘Ik wil je niet teleurstellen’, was mijn antwoord. Het kwartje viel.

Ik ben het aangegaan en heb volgehouden. Ook al werd het soms echt even moeilijk of had ik het idee dat ik er al was. Juist op die momenten heb ik doorgezet en dat heeft mij zoveel gebracht. Ik leerde balans te vinden en te houden. Hierdoor schommel ik minder; mijn dalen zijn niet meer zo diep en de pieken niet meer oncontroleerbaar. Na 10 jaar medicatie, ben ik er nu volledig mee gestopt. Ik kan beter relativeren, leef bewuster, luister beter naar de signalen die mijn lichaam aangeven en kan beter mijn eigen grenzen aangeven. Jeanette is een prachtig en krachtig mens. Ze gaf mij kracht en leerde mij dat ik om hulp mag vragen en niet alles alleen hoeft te doen. Ik zou haar coaching bij iedereen aanraden.

Ik wens haar dat ze voor altijd haar hart en gevoel blijft volgen. Ze is helemaal goed zoals ze is en mag haar heerlijk vrolijke zelf zijn. Altijd. Maar nu oprecht lachend, ook van binnenuit.

Ik wens dat iedere jonge vrouw die klachten ervaart haar grip mag terugvinden in het leven. Vanuit gevoel kan handelen en haar dromen durft na te jagen. Herken jij je in het verhaal? Voel jij ‘dit is voor mij geschreven’? Laten we elkaar eens ontmoeten en bespreken hoe ik je kan helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.